Liedenpohjan kyläyhdistys r.y. rekisteröitiin keväällä 2000. Aikaisemmin kylällä on toiminut kylätoimikunta usean vuoden ajan.

Rekisteröinnin jälkeen kyläyhdistys vuokrasi hieman rapistumaan päässeen Liedenpohjan Wanhan Koulun Virtain kaupungilta ja alkoi talkoovoimin, kyläläisten avustuksella kunnostaa omaa kylätaloa. Wanhan Koulun kunnostaminen aloitettiin ulkoseinien maalauksella kesällä 2000. Ja seuraavana vuonna siirryttiin sitten jo sisätilojen maalaamiseen ja muuhun kunnostamiseen.

Kyläyhdistyksen johtokunta kokoontuu noin kerran kuukaudessa tai aina tarpeen vaatiessa. Viralliset, sääntömääräiset kokoukset pidetään keväällä ja syksyllä. Lisäksi kyläyhdistys järjestää erilaisia tapahtumia kylällä, kuten keväällä laskiaistapahtuman ja pääsiäiskokon, kesällä mm. kesätorin ja taas joulun aikaan joulumyyjäiset.

Liedenpohjan kyläyhdistys on vuokrannut Virtain kaupungilta Toisveden rannasta Mäntypirtti-nimisen kiinteistön. Alueelle valmistui venelaituri kesällä 2013. Laiturista löytyy paikat 12 veneelle. Laiturin päästä löytyy myös pari vierasvenepaikkaa lyhytaikaiseen pysähtymiseen. Rannassa on myös veneenlaskuluiska josta veneen saa laskettua helposti Toisveteen.Tontilla on myös mökki ja rantasauna. Venepaikkoja voi tiedustella kyläkauppias Pasi Lehtovaaralta puh.0500-837574.

Liedenpohjan kyläyhdistyksen jäseneksi pääsee maksamalla jäsenmaksun (v. 2019. 10 €/hlö, tai 15 € kaikki samassa taloudessa asuvat henkilöt) kyläpostin mukana saapuvalla laskulla. Tai suoraan tilille FI08 1165 3006 1044 11, lisätietoihin jäsenen tai jäsenten nimet. Jäsenyydelle ei ole ikärajaa.

Yhdistyksen säännöt löytyvät jokaiselta hallituksen jäseneltä.

Kyläyhdistyksen hallitus:

Puheenjohtaja Pia Maskonen
Varapuheenjohtaja Sari Tulijoki
Sihteeri Anna Antila
Rahastonhoitaja: Pasi Lehtovaara

Jäsenet:

Anna Antila, varajäsen Sari Ilvesaho-Setälä
Heino Lehtomäki, varajäsen Tiina Pekkala
Sari Tulijoki, varajäsen Rami Raitanen
Minna Ylä-Tulijoki, varajäsen Tuula Kopsa
Hanna Numminen, varajäsen Heidi Saloranta
Henrikki Kolu, varajäsen Kimmo Pölönen

Loma-asukkaiden edustaja: Nadja Liimatta